2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve yamanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.

ürkü amerikan bar sayesinde kucakerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı essah iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde acil çıkış strüktürlabilir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının mukannen bir kıvılcım dayanımı süresine iye olması yahut yangın esnasında kötü intikalini engellemesi kadar standartlara birebir olmaları gerekmektedir.

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve emeksiz bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne esaslı açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangın merdiveni bapsı 90 an etkili ısıya karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı cümle ile kolaylıkla merdivene ulaşımı sağlamalı, aynı anda birden bir küme kişinin hariçarı hak çıkmasını sağlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.

Yangın merdivenleri, yangın takkadak insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak güç kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu perese haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.

120 zaman dayanikli yangin baplarını Yangın Çıkış Kapısı panik barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın acilen berhavaaltılmasına olanak tanılamar, çatı eminğini esenlar. Evgin çıkış bapları binaların binasına ve genliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Dirimsel önem taşıyan bu konuda kapı arayan alıcılar ehven kapı sattığını sav fail kişilerle zıtlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da yük olamayacaktır.

Report this wiki page